Unclaimed

Baylan Pastanesi

4.0

10 yorum

   |   

40 TL / Kişi başına

Ücretsiz olarak işletmeyi talep edin!

İş güncellemesine ve daha fazlasına erişin.

Bu işletmeyi sahiplenin
İşletme bilgilerini düzenle
Çalışma Saatleri

Bu işletme henüz sahibi veya menajeri tarafından talep edilmedi.

İşletme bilgilerini güncellemek için işletmenizi ücretsiz olarak sahiplenin. Daha fazla hizmet ve ücretsiz POS sistemi sizi bekliyor!

Daha Fazla Öğrenin
  • Fotoğraf ekle

  • İşletme bilgilerini güncelleyin

  • Satış bağlantılarınızı özelleştirin

Bu işle ilişkiniz nedir?

Bir işletme sayfasındaki herhangi bir değişiklik YummyAdvisor tarafından doğrulanmalıdır.

Teslimat platformunu seçin

Baylan Pastanesi fotoğraflar

Daha fazla

Baylan Pastanesi Restoran Yerleri

Muvakkithane Cad. No: 9/A Kadıköy 34710 Istanbul Turkey

  • Gel-Al Servisi
  • Kredi Kartı
  • Açık Alan

Baylan Pastanesi, bir Muvakkithane Cad. No: 9/A Kadıköy 34710 Istanbul Turkey konumunda bulunuyor. Tüketim aralığı 40 TL / Kişi başına arasındadır, Çalışma saatleri 8:00 - 18:00 ve yakınında bir Restaurant mağazasıdır. yakında hangi restoranlar var?yakınlarda restoran, canlı restoranlar, en iyi restoranlar, ve Daha Fazlası için Kullanıcı Yorumları ve Önerileri. kebapçı, meyhaneler, pizza, pastane, pizzacılar, kafeler ve diğer popüler restoran türleri. Restoranların Menüsüne, Yorumlarına, İletişim bilgilerine, Konumuna, Telefon Numarasına, Harita bilgisine ve daha fazlasına bak - YummyAdvisor

Daha fazla

Bu restoran sizin mi?

İşletme bilgilerini ve daha fazlasını güncellemek için işletmenizi sahiplenin

Fotoğraf ekle

İşletme bilgilerini güncelleyin

Gerçek zamanlı güncelleme menüsü

Daha fazla gösterim ile sertifikalı

Yorumları yanıtlayın

Satış bağlantılarınızı özelleştirin

İş analitiğini takip edin

Bu işletmeyi sahiplenin

Baylan Pastanesi yorum

4.0

10 yorum

  • Relax512967

    5.0

    Geçenlerde İstiklal Caddesinde gezinirken Anadolu Han'ın yerinde oluşturulan FLO'nun yeni mağazasını görür görmez aklıma L'Orient ve İnci geldi. İstanbul'un köklü pastanelerinden kabul edilen ve Cercle d'orient binasından geçtiğimiz yıllarda tahliye edilen İnci Pastanesi şimdi Mis Sokak'taki yeni yerinde hizmet veriyor ve ayrı bir yorumun mevzusu olsun. Baylan'a erişince, 1923 seneından beri aralıksız hizmete devam etmesi ile İstanbul'un halen etkin durumdaki en eski pastanesi niteliğinde. Restore edilmeden önceki dekorasyonu ile Kadıköy Baylan pastanesi bana her vakit Yeşilçam filmlerinde esas oğlan ile esas kızın ilk icatma için seçtiği pastaneyi hatırlatır :) bu yüzden inanılmaz lezzetleri bir yana, kapıdan içeri her girişimde kendimi masalsı bir film setinin arasında buluveririm. Belleğimde ise Kup Griye denilen enfes keyfin ve babannemlerde topluca kutladığımız bayramların değişilmezi nefis çilotaların adresi olmuştur her vakit burası. 1923 senesinde Beyoğlunda Derya Çıkmazında Filip Lenas tarafınca oluşturulan L'Orient (Loryan) Pastanesi sonrasında Karaköy ve Kadıköy'de şubeler açar. sonrasında İstiklal Caddesi üzerindeki Luvr apartmanına taşınan L'Orient'in adı Baylan olarak değişmiş olur. 1967 senesinde İstiklal'deki, 1992 senesinde ise Karaköy'deki şubeleri kapanır ve macerasına ancak Kadıköy şubesi ile süre gelir. Harry Lenas'ın 2009 senesinde çocuğu olmadığı için çocuğu yerine koyduğu pastanesini meslekten anlayan ve minimum kendisi kadar haiz çıkacak birilerine devretmek talep eder ve bunun için dünyanın ikinci efsunk endüstriyel çikolata üreticisi olan Altınkılıç ailesini seçer. Altınkılıç ve Lenas ailelerinin güç donanması ile Baylan restore edilmiş Kadıköy şubesi ve yeni oluşturulan Bebek şubesi ile güvenilir ismimlarla yoluna devam ediyor. Kadıköy Çarşı'da yer edinen Baylan'ın müşterisi şans eseri önünden geçenlerden çok bilgili olarak gelenlerden kaynaklanır. Özellikle yazları ünlü Kup Griye'tepsi denemenizi öneririm. Dünya tatlı litaratörüne Baylan ve Harry Lenas'ın hediyeı olan Kup Griye'ye Avrupa'daki bazı pastanelerde Kup Baylan ve Kup Griye ismiyla rastlamak olası. Bu müthiş lezzet dışında Çikolatalı Trüf pastası, dondurmalı pastası Adisababa'da mekanın klasik tadlarından birtakımları. Baylan hem de Türkiye'nin ilk çikolata üreticilerinden biri olma özelliğine haiz; ülkemizi likörlü, viskili çikolata benzer biçimde kavramlar ile tanıştırarak bu sektördede öncü bir rol oynamış Baylan'ın çikolatalarını her vakit için leziz bir armağan olarak tercih edebilirsiniz.Nezih bir ortamda, leziz tatlılar ile şeker keyfinda sohberler için Baylan'ın kapıları her vakit aleni :)

    bu incelemeyi değerlendir
  • Ossanius

    5.0

    Kapsıcaklıkndan içeriye ismim attığınız andan itibaren vakit makinesi sizi ışınlıyor eski İstanbul'a. Adeta yaşayan bir tarih diyebilirim Baylan için.  Kaç senedir Kadıköy'de yaşıyorum, daha önce niçin gitmedim diye kafamı taşlara vurmak istedim. Bir dostum Cupgriye tatlsıcaklıknı o denli çok methetmişti ki, öteki seçenekler de bir o denli cazip görünse de evvela Cupgriye'yi denedik. Bir dahaki gidişimdi kestaneli tatlıyı tecrübe etmek isterim. bu tarz şeylerin yanına ayrıca her çeşit pastaları, tatlıları yer ediniyor, fakat öyle yapınış değil, özel tariflerle hazırlanmış. Kadıköy'e ayrı bir kıymet katıyor Baylan, kıymeti bilinmeli, yaşatılmalı daha yıllarca...

    bu incelemeyi değerlendir
  • Feride Nihal Sinan

    3.0

    Eski nostaljik Kadıköy bahçesi var vs. fakat kardeşim fiyatlar birazcık pahalı yahu. İki şahıs gittiniz iki adet kup griye yediniz 30tl üzerinde para ödediniz. Ne yapmış oldunız ancak iki tatlı yediniz. E bi limonata e bi çay içelim dediniz. yahu çay 5,5 TL yuhanzi demek isterim lütfen kısaca!!!

    bu incelemeyi değerlendir
  • Nar-i Nazar

    5.0

    Tatlı muhabbet her vakit yanınızdakilere ve size bağlıdır. şaşırtıcı ve hayret verici güzel tatlılarsa Baylan'da yenirmiş, onu öğrendik. İçeri girdiğimizde  bizlere "yakınlarda otursaydık, her gün birini denerdik" dedirten bu şekerden, çikolatadan, karamelden şiir yazan mekan, ancak tatlılarıyla değil, hem de köklü zamanı ile de alaka çekiyor, damağınızdan sonrasında aklınızda  da güzelleşiyor. .. star kesintisi meydana getirecek bir şey göremedim, bulamadım. Bastım 5'i. Yaparım.... Baylan'a hürmetlar.

    bu incelemeyi değerlendir
  • Denizmania

    4.0

    Yıllara karşı koyarcasına iç dekorasyonunu fazla değiştirmeden zamanı dokusu sakınan İstanbul'un nadir güzel mekanlarından biri. Tatlıları oldukça güzel. sadece sırf nostaljik olduğundan pahalı fiyatları olması birazcık hoş olmasa da bunu görmezden gelip hala bu şekilde bölgeler var keyif alalım dersek, çok eğlenceli bir yer.

    bu incelemeyi değerlendir
Daha fazla