Ali Baba Kanaat Lokantası
  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 1
  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 2
  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 3
  • Daha fazla

Unclaimed

Ali Baba Kanaat Lokantası

4.3

7 yorum

Değerlendirme

   |   

20 TL / Kişi başına

Ücretsiz olarak işletmeyi talep edin!

İş güncellemesine ve daha fazlasına erişin.

Bu işletmeyi sahiplenin
İşletme bilgilerini düzenle

Ali Baba Kanaat Lokantası fotoğraflar

  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 1
  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 2
  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 3
  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 4
  • Ali Baba Kanaat Lokantası'nin yemek ve ambiyans fotoğrafları 5
Daha fazla

Ali Baba Kanaat Lokantası Restoran Yerleri

  • Teslimat Var
  • Kredi Kartı

Ali Baba Kanaat Lokantası, bir Göktürk Merkez Mah. İstanbul Cad. Arcadium Life2 No:26 34077 Istanbul Turkey konumunda bulunuyor. Tüketim aralığı 20 TL / Kişi başına arasındadır, Çalışma saatleri 8:00 - 18:00 ve yakınında bir Restaurant mağazasıdır. yakında hangi restoranlar var?yakınlarda restoran, canlı restoranlar, en iyi restoranlar, ve Daha Fazlası için Kullanıcı Yorumları ve Önerileri. kebapçı, meyhaneler, pizza, pastane, pizzacılar, kafeler ve diğer popüler restoran türleri. Restoranların Menüsüne, Yorumlarına, İletişim bilgilerine, Konumuna, Telefon Numarasına, Harita bilgisine ve daha fazlasına bak - YummyAdvisor

Daha fazla

Bu restoran sizin mi?

İşletme bilgilerini ve daha fazlasını güncellemek için işletmenizi sahiplenin

Fotoğraf ekle

Bu işletmeyi sahiplenin

Ali Baba Kanaat Lokantası yorum

4.3

7 yorum

Değerlendirme yaz
  • nursenc2017

    4.0

    My favorite place yahu :) İstanbul Üniversitesi'ne çok yakın olduğu için okul senelerında tanışmıştım. oradan da sık sık masraf oldum. Birinci niçin Süleymaniye Camii ve yöreı harika rahat bir yer. doğal olarak ki Ramazan'da gitmediyseniz. Ramazan'da dükkanın önü masalarla kaplı oluyor ve tamamı doluyor. Bir coşku, cümbüş ve kaos karışımı bi şey. Siz düzgüsel zamanda akşamüstü gidin. rahat kuru yemenin biçimülü :P Fasülyesi harbiden leziz, cacık ve yoğurdu da öneririm. Bi de dükkanın içerisine girip fasülyeye bakın. dev gibi bir tavada yahut kazanda ilginç bir görüntü. Çalışanlamış olur sevimli. Türk insanı ne tatlı ya dedirtiyor. (Turistiz ya bizler.) Fiyatlar da çok çok iyi. Bi sürü yiyip azcaıcık ödeme sistemi hoş bişey. yiyecek sonrası cami gezintisi yapabilirsiniz. uzun süredir tadilattaydı fakat artık sona ermiştir sanırım. Bahçesinde bir sürü önemli adamın kabirı ve türbeler var. Bir de Süleymaniye Camii'nin minaresi akşamüstleri parıl parıl parlar, çünkü yapılırken harcına mücevherler katılmış benzer biçimde hikayeler var. Uzun bir öykü burda yazmiycam şimdi. Kuru, cacık ve huzura ihtiyaç duyuyorum diyenlerin mekanı.

  • Seyma T

    4.0

    Şahsen kurufasülyeye pek düşkün olmasam da Süleymaniye tarafına kadar gitmişken yemeden edemedim. İyi de oldu. Fasülye doğal olarak ki koccaman taneli ve çok leziz. bolca kepçe biçimı bir servis sekaları var. Bir porsiyon çok fazla geliyor, o yüzden çok aç değilseniz uçurumım porsiyon alabilirsiniz. Bulgur pilavı da başarılı. Ben fasülye, azca pilav ve yoğurt söylemiştim sadece porsiyon beklediğimden efsunk olunca yoğurdu geri verdim ve bu menüyle baya doydum. Mekan tam Süleymaniye camisinin karssıcaklıknda efsunkce bir restoran. Otantik bir havası var bundan dolayı. hela yok malesef, bu nedenle karşıdaki camiye yönlendiriyorlar insanoğluı. ancak ellerinizi yıkayabileceğiniz bir lavabo var içeride. Bir de çay ikram olsaydı süper olurdu benzer biçimde geliyor bana. Başka yerlerde değil fakat lokanta yahut kebapçı biçimı yerlerde çayın ikram olmasını bekliyor insan galiba. Kuru fasülye porsiyon 8tl.

  • Alper Kilic

    4.0

    Her yemekhaneli okulda efsunmüş insan benzer biçimde kurufasülyeyi hiç sevmem! Kurufasülye benim için pazartesi sendromunu artıran, vıcık vıcık, lezzetsiz bir yemektir. İstanbul Üniversitesi'nin Laleli kampüsünde yüksek lisansa başladığım vakit ilk işim çevreı gezinmek olmuştu. Süleymaniye Camii'ni çok severim, yanıbaşındaki Lalezar Çay Bahçesini de. o denli geçtim senelerce zamanı kurufasülyecilerin önünden, bir defa bile cezbetmedi beni bu mekanlar. ama öğrenciliğe başlayınca ayrım ettim ki okuldan çıkan buraya gidiyor! Takıldım birilerinin peşine ben de gittim bir keresinde... Vallahi kurufasülyeyle olan 24 senelik kavgam o anda sona erdi! O iyi mi güzel bir fasülye öyle! Pilavı, salatası, yoğurdu, mekanın güzelliği derken kurufasülye sever bir insan olup çıktım! Süleymaniye'ye yolum düşerse aç gidiyorum artık, Ali Baba Kanaat Lokantası'na uğramadan geçmiyorum!

  • Burcu Ulu

    5.0

    Meshur kurufasulyecileri meshur icra eden yer. Kanaatten sonrasında ordan ayrilan garsonlarin yan taraflari acmasiyla birden meshur oldu. Digerlerinden hel bir farki var. gittiginizde mekanin digerlerine oranla dolu olmasindan gorebilirsiniz.  düzgüsel gunde 20 tl ramazanda 30 tl benzer biçimde bir ucretle doyabilirsiniz.

  • Tonimontana_11

    4.0

    Üniversiteyi Beyazıt'ta, İstanbul Üniversitesi'nde okudum. O günlerde okul kantini ve yemekhanesi haricinde etrafta yiyecek yiyebileceğimiz çok azca yer vardı. Hem harçlıkla geçinmeye çalışmış olduğumız aynı zamanda seçenek olmadığı için. ikimiz de çoğunlukla, kampüsün arkasındaki Süleymaniye'de kuru fasülye-pilav yemeğe giderdik. Geçenlerde üniversiteden bir arkadaşımla beraber rastlantı eseri yolumuz Beyazıt'a düştü. ikimiz de hazır gelmişken Süleymaniye'ye de gidip eski günleri yad edelim dedik. Süleymaniye caminin derhal tarafındaki Prof. Sıddık Sami Onar caddesi üzerinde dizilidir bu kurufasülyeciler. Hala da öyleydi. fakat buralara uğramadığımız 15-16 sene arasında ortam inanılmaz değişmişti. Öncelikle bu minik esnaf lokantalarının tüm bunlar şıklaşmış, önlerine huzurlu masalar, sandalyeler, tenteler koymuşlar. Yer gök gezgin dolu. ek olarak bu lokantaların yanına hediyelik eşya dükkanları da açılmış. doğal olarak bizim vakitımızda iki yahut üç bireyin sadece sığacağı küçük masalar ve özgüırdan tabureler vardı buralarda. Değişmiş, güzelleşmiş... Bu lokantalar içinde en meşhurlarından biri ise Ali Baba Kanaat lokantasıdır. Çok eski bir kuruluş burası. Dile basit, taa 1939 senesinde kurulmuş. derhal masalardan birine kurulduk ve ortaya birkaç sipariş verdik. Önce kuru fasülye-pilavla başladık. sonrasında tabldot yiyeceklerden karnıuçurumık, bir de rotatif tabağı sipariş ettik. görmüş olduk ki bu eski işletme eski leziz keyfinı korumayı başarmış. Artık daha kalabalık, daha gezinsel bir yer manzaraünde fakat otantikliğini hala koruyor. ayrıca fiyatlar öğrenci standartları için pahalılaşmış fakat genel hatlarıyla bakarsak son aşama müsait. Özellikle Beyazıt ve yöreında okumuş olan İ.Ü. mezunları eski günleri anmak, o eski tadı yakalamak istiyorlarsa kesinlikle uğrasınlar.

Daha fazla